Barion Pixel

Kismamaként milyen ételeket kellene kerülnöd?

Kismamaként tisztában vagy vele, mely ételeket, élelmiszercsoportokat kellene kerülnöd?
Vannak olyan élelmiszercsoportok, melyek fogyasztása esetleges ételmérgezést okozhat, míg más csoportok pedig toxikus hatással lehetnek a fejlődő babádra.
Mit tanácsos teljes mértékben kihagyni az étrendből?
– penészes lágysajtok: brie, camambert, márványsajt és rokfort. Potenciális lisztériabaktérium források
– nyers és lágy tojás valamint az ebből készült házi majonéz, illetve a tojást tartalmazó házi tiramisu
– pasztőrizálatlan tej és tertermékek. Minden fajta tejre és termékére vonatkozik.
– máj, májból készült élelmiszerek. Csukamájolaj is ide tartozik.
– magas A-vitamin tartalmú étrendkiegészítők
– nyers vagy nem teljesen hőkezelt húsok. Szalámik és kolbászok is ide tartoznak.
– cápa, kardhal és vitroláskardoshal-félék. Bennük magas a higany koncentráció
– nyersen kagylófélék, illetve ternger gyümölcsei
– pástétomok
– alkohol

Hogy miért is vannak ez élelmiszercsoportok tiltólistán, azt a következő ebook-ban tudod elolvasni:
anyaertbabaert.hu >> varandosag-alatti-tudnivalok

Ha bizonytalan vagy még valamiben, keress bizalommal!
Maczkó Nóra

weboldal: anyaertbabaert.hu

Címkék

Megosztás

További bejegyzések

Szólj hozzá

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

I accept the Privacy Policy

Shopping Cart
Scroll to Top