Kismamaként tisztában vagy vele, mely ételeket, élelmiszercsoportokat kellene kerülnöd?
Vannak olyan élelmiszercsoportok, melyek fogyasztása esetleges ételmérgezést okozhat, míg más csoportok pedig toxikus hatással lehetnek a fejlődő babádra.
Mit tanácsos teljes mértékben kihagyni az étrendből?
– penészes lágysajtok: brie, camambert, márványsajt és rokfort. Potenciális lisztériabaktérium források
– nyers és lágy tojás valamint az ebből készült házi majonéz, illetve a tojást tartalmazó házi tiramisu
– pasztőrizálatlan tej és tertermékek. Minden fajta tejre és termékére vonatkozik.
– máj, májból készült élelmiszerek. Csukamájolaj is ide tartozik.
– magas A-vitamin tartalmú étrendkiegészítők
– nyers vagy nem teljesen hőkezelt húsok. Szalámik és kolbászok is ide tartoznak.
– cápa, kardhal és vitroláskardoshal-félék. Bennük magas a higany koncentráció
– nyersen kagylófélék, illetve ternger gyümölcsei
– pástétomok
– alkohol
Hogy miért is vannak ez élelmiszercsoportok tiltólistán, azt a következő ebook-ban tudod elolvasni:
anyaertbabaert.hu >> varandosag-alatti-tudnivalok
Ha bizonytalan vagy még valamiben, keress bizalommal!
Maczkó Nóra
weboldal: anyaertbabaert.hu